Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο ΚΕΝ ΑΡΤΑΣΑθήνα 11/6/2015
Δήλωση για το ΚΕΝ Άρτας

Με αφορμή τη συζήτηση στη χθεσινή (10/6/15) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας και την περιρρέουσα φημολογία ότι δήθεν επίκειται η διακοπή λειτουργίας του ΚΕΝ Άρτας, γνωστοποιούμε ότι, μετά από επικοινωνία με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν.Τόσκα, είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στη σκέψη και στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Εθ.Α.
Πράγματι, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τον εξορθολογισμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων και της λειτουργίας των στρατοπέδων σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι πρακτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο τρόπος που χειρίστηκαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δεν τιμά μια ορθολογική διαχείριση του Δημοσίου και ανάμεσα σε αυτό, βέβαια και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και το ΚΕΝ Άρτας, με το στρατόπεδο να κλείνει το 2012 και να ξανανοίγει το 2014, αλλά με μόλις ένα μικρό μέρος στελεχών και νεοσυλλέκτων, παρά το γεγονός ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και υποδομές, που καθιστούν εφικτή την αναβάθμιση, παρά το κλείσιμό του.  
Το Υ.ΕΘ.Α. σήμερα, προχωρά σε μια εφ’ όλης της ύλης μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες.  Από αυτούς, όπως μας δήλωσε ο υφυπουργός, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κρίσιμος παράγοντας της φτωχοποιημένης Ηπείρου, όπως επίσης και το γεγονός ότι το ΚΕΝ Άρτας είναι το μοναδικό σε λειτουργία Κέντρο Νεοσυλλέκτων σε όλη την Β.Δ. Ελλάδα.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν.Άρτας
Όλγα Γεροβασίλη


Βασίλης Τσίρκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου