Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

YΦΕΘΑ: Δεν μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες - Κλείσιμο Στρατοπέδων


Τόσκας: "Οι “Financial Times” έκαναν λάθος. Δεν μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες" - Κεντρική Εικόνα

Τόσκας: "Οι “Financial Times” έκαναν λάθος. Δεν μειώνουμε τις αμυντικές δαπάνες"


Τι είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

"Τη διευκρίνιση ότι οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδος για το 2015 αποτελούν το 1,75% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος και όχι το 2,3% του ΑΕΠ, όπως λάθος υποστήριξαν οι “Financial Times” παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να μειώσει ούτε κατ’ ελάχιστο περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες της χώρας.

Στη συνέντευξή του αυτή, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι Σε«υπάρχει μια φιλολογία ειδικά από τους Financial Times που περιέγραψαν ένα σκηνικό το οποίο δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα, δηλαδή έβαλαν στατιστικά του 2009, του 2010 και άντε και του 2013, και είπαν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι 2,3 του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κλπ. Οι αμυντικές δαπάνες αυτή τη στιγμή είναι, για το 2015 μιλάμε, είναι 1,75% του ΑΕΠ. 

Από εκεί και πέρα, τι άλλο έγραφαν οι εφημερίδες και προκάλεσαν και κάποιες φήμες εδώ που αναμεταδόθηκαν, ίσως όχι με τον σωστότερο τρόπο, από μερικά ΜΜΕ, ότι θα μειωθούν μισθοί των Στρατιωτικών, ότι θα μειωθούν υπερβολικά οι αμυντικές δαπάνες και ορισμένα άλλα πράγματα που, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούν να σταθούν γιατί εδώ, η κύρια κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».  

Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του ΥΦΕΘΑ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων από τις ΕΔ από το συμμάζεμα Στρατοπέδων, που θα προέλθει από τη νέα δομή δυνάμεων: «Εάν με ρωτήσετε αν μπορεί να εξοικονομηθούν χρήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, από αυτό το μικρό ποσοστό που παίρνουν, θα σας έλεγα «Ναι, μπορούν να εξοικονομηθούν». Πώς; Με εξορθολογισμό της δομής, με κλείσιμο Στρατοπέδων που δεν χρειάζονται. Και έτσι θα πετύχουμε και καλύτερη αποτελεσματικότητα στις περιοχές που είναι αναγκαίες και απαραίτητες και πρέπει να ενδυναμωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μείωση της σπατάλης, άρα σε αυτήν την κατεύθυνση, εμείς δουλεύουμε, εμείς υπολογίζουμε.

 Τα επιτελεία μας βρίσκονται σε μεγάλη ένταση εργασίας προκειμένου να βγάλουμε τί μπορούμε να περικόψουμε από όλες αυτές τις σπατάλες που υπάρχουν ακόμα ή να κόψουμε από αυτά που δεν χρειάζονται, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ούτε κινέζικο πληθυσμό, ούτε αμερικανικό προϋπολογισμό, αυτά ξεκαθαρισμένα πράγματα. Πρέπει κάποτε να συμμαζευτούν», τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ.Τόσκας.

πηγή: parapolitika.gr
Λ.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου