Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο ΥΠΕΘΑ. Υποσχέθηκε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεντάγωνο, υποσχέσεις στους στρατιωτικούς
Για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο υπουργείο. Η ενημέρωση του περιελάμβανε επίσης επίσκεψη του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων απ’ οπου συνομίλησε με φυλάκια ακριτικών νησιών και είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, στο γραφείο του τελευταίου.
Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, προασπίζουν την εθνική κυριαρχία και τη σταθερότητα με τις σύμμαχες χώρες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σταθερό πυλώνα του κράτους, παρατήρησε.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες προτάσεις που γίνονται προς την πλευρά των εταίρων και δανειστών, δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπενθυμίζοντας ότι οι υφιστάμενες περικοπές αγγίζουν το 50 % του προυπολογισμού τους.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το επίπεδο ετοιμότητας και αξιόμαχου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη για την αυταπάρνηση με την οποία ασκούν τα καθήκοντα τους διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία “αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα”.
Η διατήρηση της ισχύος της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα σταθερότητας και διαφύλαξης της εθνικής ομοψυχίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όσο περνά από το χέρι μας δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τη στρατιωτική ηγεσία ότι η χώρα παρά την οικονομική κρίση διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική δυναμική της.
“Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας υπάρχουν όμως δυνατποτητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε μέσα από μια εθνική και πολυδιάστατη πολιτική για να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα γεωπολιτική δυναμική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οφείλουμε σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία χωρίς δραματοποιήσεις και να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία.
Την επόμενη μέρα όλοι είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας.
Μετά το τέλος των δηλώσεων αποχωρώντας ο πρωθυπουργός σχολίασε ,δημοσιογραφική ερώτηση περί κουρέματος καταθέσεων ότι ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες.
Κατά την επίσκεψη του στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ που πλέεει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τους πιλότους επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο και με τα στελέχη των φυλακίων στο Φαρμακονήσι και στο βόρειο Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου