Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Οι δανειστές απαιτούν για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματαΑποτέλεσμα εικόνας για ντελια βελκουλέσκουΆμεση κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλαγές στο νόμο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο και έλεγχο σε επιδόματα και άδειες, περικοπές στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης αλλά μόνο για τα πολύ υψηλά εισοδήματα άνω των 500.000 και ταυτόχρονα μείωση του ακατάσχετου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο και τα Ταμεία, φέρονται να ζητούν μεταξύ άλλων οι δανειστές, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου ήρθε στην Αθήνα με μια λίστα με 16 προαπαιτούμενα στις βαλίτσες της, τα οποία και έθεσε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, ζητώντας να ψηφιστούν και να υλοποιηθούν εντός τριών μηνών, από Σεπτέμβρη μέχρι Νοέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου δανείου των 83 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με το "Βήμα της Κυριακής", τα 16 προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές είναι:
1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης, κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και υιοθέτηση νομοθεσίας για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.
2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους
3. Να μην επαναπροσλαμβάνονται στο Δημόσιο όσοι έχουν κατηγορηθεί και καταδικασθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν καταδικασθεί για "φακελάκια"
4. Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022
5. Μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016
6. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, με πρώτο βήμα τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50% και δεύτερο την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ
7. Αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές
8. Αναγκαίες τροποποιήσεις έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015
9. Μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων και επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων
10. Μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2016, με περικοπές και από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα
11. Έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων
12. Αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)
13. Μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες
14. Αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (που χρωστούν ποσά άνω των 100.000 ευρώ)
15. Απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ, με προτεραιότητα στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων (Κυριακές)
16. Ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και της πώλησης της ΤΡΕΝΟΣΕ και να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση των 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.

πηγή:megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου