Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ . ΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

φβγσδβη.jpg
1. Αφορολόγητο μόνο με… κάρταΤο αφορολόγητο όριο αναμένεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Αυτό, ωστόσο, θα ισχύει μόνο για όσους χρησιμοποιούν κάρτα για τις αγορές τους.
2. Κληρώσεις σπιτιών για χρήση κάρταςΜε απλά λόγια όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα «χτίζει» λαχνούς για μια κλήρωση σπιτιών που θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, όσοι κερδίζουν κάποιο από αυτά τα σπίτια δεν θα πληρώσει για αυτό ΕΝΦΙΑ για πέντε χρόνια. Τα σπίτια αυτά θα προέρχονται από τα ανεκμετάλλευτα κτίρια της δημόσιας περιουσίας.
3. Συσκευές χρέωσης με κάρτα παντού. Οι συγκεκριμένες συσκευές- τα λεγόμενα POS- θα μπουν παντού όπου γίνονται συναλλαγές, ακόμα και σε ταξί αλλά και περίπτερα. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.
4. Έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο με κάρταΑν λοιπόν θέλετε να έχετε έκπτωση φόρου θα πρέπει να πληρώνετε την κάθε σας ιατρική επίσκεψη με κάρτα.
5. Γεννιέται το ελληνικό IRSΠρόκειται για ένα μέτρο το οποίο το επέβαλλε η Τρόικα. Τι είναι; Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος εντελώς ανεξάρτητος αφορολόγητος μηχανισμόςΔεν θα έχει καμία σχέση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η θητεία του επικεφαλής ενός διοικητικού συμβουλίου (IRS) θα είναι πενταετής. 
Σκοπός της κυβέρνησης είναι με αυτά τα μέτρα να αυξήσει τα έσοδα της χώρας ώστε του χρόνου να μην χρειαστεί να γίνουν νέες περικοπές αλλά να καταφέρει να κάνει μείωση του ΦΠΑ.
πηγή:star.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου