Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ στη τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ 2015»


                                                        


  Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι)Χρήστος Βαΐτσης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας παρακολούθησαν την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2015» που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή Λάβαρα Έβρου.
  Ο Πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
  "Έχω και εγώ και ο υπουργός απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις τουΣυμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες.Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας. Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις".

  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
  "Στην τελευταία φάση της ασκήσεως, το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, η συμμετοχή των Εθνοφυλάκων, δείχνουν ότι παρά την οικονομική κρίση κρατάμε γερά, γιατί είμαστε ένα έθνος με ιστορία, ένα έθνος το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ την εθνική του κυριαρχία και δεν παρέδωσε την εδαφική του ακεραιότητα.
  Ο Ελληνικός λαός, με ομοψυχία, στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα προχωρήσουμε στο αύριο με τη στήριξη και της Κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων".
  Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ μετέβησαν στη Σκόπελο προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου που πραγματοποιούνται από μονάδες του Μηχανικού, μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες και επισκέφτηκαν πληγείσες  περιοχές του νησιού.

  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΕΘΑ
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου