Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

ΠτΔ και ΥΕΘΑ:Τα μεγάλα ιδανικά, και τα οχυρά δεν πέφτουν και δεν παραδίδονταιΕπίσκεψη του ΠτΔ κ. Παυλόπουλου και του ΥΕΘΑ @PanosKammenos στο οχυρό του Ρούπελ  (2)Επίσκεψη του ΠτΔ κ. Παυλόπουλου και του ΥΕΘΑ @PanosKammenos στο οχυρό του Ρούπελ  (3)
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκαν τα οχυρά Ρούπελ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους υπερασπιστές των οχυρών που δεν έπεσαν ποτέ.
  
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
 . Ο Α/ΓΕΕΘΑ
 . Ο Δκτης του Γ΄ΣΣ
 . Αξιωματικοί και Οπλίτες
 . Πολύ μεγάλο πλήθος λαού
  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΥΕΘΑ έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

    -  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

           "Τα οχυρά του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν. Κι αυτό το δίδαγμα, το οποίο κάνουν πράξη καθημερινώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αποτελεί, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις, εθνική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, και πρωτίστως για όλη την πολιτική ηγεσία του Τόπου".

  -  Ο ΥΕΘΑ:

         "Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Οχυρά του Ρούπελ σηματοδοτεί την αρχή πλέον της ιδιαίτερης ανάδειξης αυτών των οχυρών. Οχυρών που κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου απέδειξαν ότι υπάρχουν και οχυρά τα οποία δεν πέφτουν, δεν παραδίδονται. Θέλω να πω ότι η επιθυμία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας να καθιερωθεί η 27η Οκτωβρίου, μαζί με την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, που γιορτάζουν όλα τα οχυρά, είναι τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εδώ, θέλω να θυμίσω στους νεότερους, ότι παρουσίασαν όπλα Γερμανοί κατακτητές στους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες και αυτό με ένα μήνυμα: Ότι η δύναμη των ιδανικών είναι ισχυρότερη της δύναμης των όπλων. Και με αυτά τα τα ιδανικά θα συνεχίσουμε σαν έθνος να προχωρούμε στο μέλλον"


       
Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos με μαθητές στο Οχυρό του Ρούπελ  (1)
Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos με μαθητές στο Οχυρό του Ρούπελ  (2)Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos με μαθητές στο Οχυρό του Ρούπελ  (3)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου