Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Προέδρου της Δμοκρατίας και του ΥΕΘΑ για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


                  


  Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

  «Τιμούμε σήμερα την ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του Λαού μας. Ιδίως τώρα, στην δίνη μιας γενικευμένης οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει καιρίως και την Χώρα μας, οφείλουμε όλοι ν’ αναγνωρίζουμε και να διακηρύσσουμε ότι: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, διαπνεόμενες από ακμαίο δημοκρατικό φρόνημα, υπερασπίζονται με αυτοθυσία και εξαιρετική αποτελεσματικότητα τα, κυριαρχικώς καθοριζόμενα από εμάς, σύνορά μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό όρους που τηρούν πλήρως τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες του Ελληνικού και, κατά συνέπεια, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.»

  Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

  Σήμερα είναι η ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ημέρα που γιορτάζει η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι να έχει υπό τη Σκέπη της όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες και Σμηνίτες, τους Εθνοφύλακες, τους Αποστράτους αλλά και τους Εφέδρους, προκειμένου να συνεχίζουν την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

  Σήμερα, η σκέψη όλων πηγαίνει στους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό ειρήνης. Είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν κάθε μέρα τη δική τους μάχη για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

  Οφείλω, όμως, να κάνω σήμερα μια ιδιαίτερη αναφορά στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του υψηλού ηθικού, του επαγγελματισμού, του φρονήματος και του πατριωτισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

  Χρόνια πολλά σε όλους.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου