Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Λέτε να δούμε εθνοπατέρες στη φυλακή ;;Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.  ΑΠΕ - ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές


Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα ... Είμαστε που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «στρίβειν δια του αρραβώνος». Ό, τι ακριβώς πάνε να κάνουνε τώρα οι γιαλαντζί αντιστασιακοί του Μνημονίου, αφού πρώτα βέβαια έκλεισαν τη συμφωνία για να πάρει η χώρα γύρω στα 90 δισεκατομμύρια ευρώ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Κι όλο αυτό το «πακέτο» λοιπόν, πήρε τη μορφή μιας σύμβασης, ανάμεσα στο Ελληνικό Κράτος και τους εταίρους του. Μια σύμβαση που κυρώθηκε ακόμα και με νόμο, τον οποίον όσοι τον ψήφισαν, έχουν αναλάβει, χωρίς ενδεχομένως να το καταλαβαίνουν κάτι ... μικρές υποχρεώσεις.
Διότι αυτά τα χρήματα είναι των Ευρωπαίων φορολογουμένων και το να σου τα δανείζουν, ασχέτως αν σου ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και στην πορεία θέλεις να πεις όχι, σου λένε κάτι αντίστοιχο με το δικό μας «καταδολίευση δανειστού». Ότι τους δουλέψαμε εν ολίγοις.
«Χμμμμμμ, και τι μ 'αυτό?», Θα μπορούσαν να σκεφτούν αυτοί οι τιτάνες της διανόησης που πλέον βρίσκονται μαζικά μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, εμπλουτίζοντας το πολιτικό μας λεξιλόγιο σε κάθε ευκαιρία με καινούργια ευφάνταστα μπινελίκια, «μας καλύπτει το Σύνταγμα και η ασυλία , οπότε γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια ».
Παρεμπιπτόντως, παρενθετικά, πολύ γέλιο ρίχνουν τελευταία οι πολιτικές συντάκτες που καλύπτουν τη Βουλή. Μη βλέπετε που δε λένε τίποτε στον αέρα ... Καθίστε να πιείτε καφεδάκι στα γνωστά στέκια της Βαλαωρίτου μπας και υποκλέψετε τίποτε, εγώ καρφί δεν είμαι ...
Έλα όμως που ως συνήθως αδιάβαστοι οι περισσότεροι, κι ας την πλήρωσε μόνο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον αυθορμητισμό του, ποιος ξέρει που να οφείλεται ... κάνουν πως δεν ξέρουν πως από τις 29 Ιουλίου τέθηκε σε ισχύ το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο ... στο οποίο δεν αναγνωρίζεται καμία ασυλία για τους εθνοπατέρες ... αντιθέτως, το αδίκημα να λειτουργήσεις σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών της Ένωσης, συνεπάγεται μέχρι και 10ετή κάθειρξη ...
Δεν ήξεραν? Ήξεραν. Ο πολύς κόσμος μπορεί να μην το ξέρει όμως οι εθνοπατέρες αποκλείεται.Κάτι θα πήρε τα 'αυτί τους. Λέτε γι 'αυτό να κραύγαζαν για το αγγλικό - αρχικά - και το ευρωπαϊκό δίκαιο στη συνέχεια, το οποίο διέπει τις δανειακές συμβάσεις που συνομολόγησε το ελληνικό κράτος με τους εταίρους του?
Μήπως δηλαδή όταν το ευρωπαϊκό δίκαιο προστατεύει τον Ευρωπαίο πολίτη από αυθαιρεσίες, προστατεύει και τον Έλληνα πολίτη από τους ιδιοτελείς και / ή ανίκανους που κυβερνάνε επί τόσα χρόνια? Μήπως η χώρα θα σωθεί τελικά εξαιτίας του χρέους της?
Επειδή δηλαδή περνάνε μαζικά νόμοι τους οποίους βρίζουν άπαντες χωρίς να τους έχουν διαβάσει? Κλαυθμυρίζουν για την «εθνική κυριαρχία» της οποίας όμως τη διαχείριση είχαν παραδώσει στα χέρια απατεώνων ... «του κοινού - ευρωπαϊκού - ποινικού δικαίου»? Το σκέφτηκε ποτέ κανείς αυτό?
Πολλά συμβαίνουν τελευταία στη χώρα και πολλοί δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε. 
Το κακό είναι πως και αυτό το «κάτι ψήνεται» το έχουν καβατζάρει σε μια εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, οπότε η κατάχρηση, όσο και να ταιριάζει η έκφραση, εγείρει τον κίνδυνο να θεωρηθεί διαφήμιση ...
DAVE
πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου