Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΥΕΘΑ: Δεν πρόκειται να γίνει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων


            

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, παρέστη το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη.

  Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του τόνισε τα ακόλουθα: 

  «Γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιορτάζουμε τις ιστορικές μάχες που έδωσαν μαζί με το λαό και συγχρόνως προσπαθούμε ώστε πάντοτε να είναι έτοιμες, στο βαθμό που θα χρειαστεί και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, να προασπίσουν την Πατρίδα. Μαζί όμως με το καθήκον της αποτροπής που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσπαθούν να βρεθούν και εκεί όπου η κοινωνία πάσχει. Βρεθήκαμε στους μεγάλους σεισμούς, βρεθήκαμε στις πλημμύρες, βρεθήκαμε στις προσφυγικές ροές με στόχο να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις την ανθρωπιά την έχουν πάρα πολύ ψηλά. Σε αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό, μοχθούν κάθε μέρα και αυτός είναι ο πλούτος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτή την κατεύθυνση και η πολιτεία προσπαθεί να κάνει τα μέγιστα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς». 
   
  Σε ερώτηση για το αν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα πρέπει να γίνει και πολιτικό ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε: «Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε στο σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα αεροδρόμια. Ξέρω ότι υπάρχει από την Περιφέρεια και από τον Δήμο σχετικό αίτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε τι θα κάνουμε».

  Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε: «Ας μην ξεγελιέται κανένας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γιατί ο κεντρικός μας στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προασπίσουμε την κοινωνία. Είναι αρραγής η ενότητά μας αλλά και αποφασιστική η διάθεσή μας, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

  Σε ερώτηση σχετική με τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απάντησε: "Στην τελευταία πενταετία τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί τις πιο δραματικές περικοπές. Καταλαβαίνουμε και την αγωνία και τον πόνο τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι στον νέο προϋπολογισμό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή. Από την άλλη μεριά έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται τα χρήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ενώ ήδη το επίδομα παραμεθορίου έχει δοθεί κατά ένα μέρος. Επίσης, είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να προχωρήσουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα: να λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα αλλά και να αναγνωρίσουμε, με τον πιο θεσμικό και τον πιο επίσημο τρόπο, το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα επίπεδο συγκρότησης τους σε σωματεία και σε ομοσπονδίες"

  Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών απάντησε: «Κατ´ αρχήν και η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδείξει την αλληλεγγύη της, ώστε να εξαλειφθεί η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε αεροπορικές, χερσαίες και από θαλάσσης επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να δείξουμε συγχρόνως ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να επιδράσει στη ζωή μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις προσφυγικές ροές. Αντίθετα θα πρέπει να το απομονώσουμε από τα ζητήματα θρησκευτικού συναισθήματος, για να μπορέσουμε και να το νικήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, το να ορθώνουμε εσωτερικά τείχη σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, νομίζω ότι δεν είναι ένα θετικό γεγονός». 

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου