Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Ενεργοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την Υποδοχή Προσφύγων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΙΚΟΝΕς ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣΑποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΙΚΟΝΕς ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ
Στην επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά -Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο- καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα, προχωρά η κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε επίσης την ενεργότερη συμμετοχή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διαδικασία.
Στόχος είναι, μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, η Ελλάδα να έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης θα πρέπει επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΙΚΟΝΕς Υπουργειου εθνικης αμυνας ελληνικου στρατου

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει:
- Να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά
- Να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.
- Τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.
- Να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.
Κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
"Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί", αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου