Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

"Ειδικός Αναλυτής" Προβλέπει "Σφαγές" στα Μερίσματα !


ImageΑποτέλεσμα εικόνας για δον κιχώτης

       Ενεργώντας, ως άλλος Δον Κιχώτης, ο γνωστός και μόνος "Καουμπόι" πρόεδρος της ΠΟΕΣ, φαντασιώνεται "σφαγές" στα μερίσματα, αναλύοντας την απάντηση, του Υπουργού εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που δόθηκε σε ερώτηση συνδικαλιστή αστυνομικού,σχετική με τα επικουρικά τους ταμεία, λέγοντας ότι: "Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση".

      Τονίζουμε στον  πρόεδρο της ΠΟΕΣ ότι:
      .  Οι απόστρατοι Στρατιωτικοί δεν λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις, αλλά μερίσματα.
      .  Το επικουρικό ταμείο των ενστόλων (όπως οι ίδιοι τους αρέσει να αποκαλούνται), είναι ΝΠΙΔ και το επέλεξαν οι ίδιοι και τώρα γεύονται, δυστυχώς τα αποτελέσματα των λαθών τους.
      .  Άλλου είδους μάχη πρέπει να δώσουν οι ένστολοι.
      .  Τι γυρεύει σε ξένο "παζάρι";
       
     Αναγνωρίζουμε ότι, οι ένστολοι διέπονται συγκεκριμένο Στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους, θα πρέπει όμως να προσπαθήσουν,να  αναθεωρήσουν εκ βάθρων τις απόψεις τους, να αλλάξουν τακτική σε πολλά θέματα, μήπως και καταφέρουν να περισώσουν την ύστατη ώρα, το επικουρικό τους ταμείο. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα. 


________________________________________________
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
    .  Την δημοσίευση του προέδρου της ΠΟΕΣ, στο onalert
      .   Ανακοινώσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Τσίπρας κατά Κατρούγκαλου για τους στρατιωτικούς! Τι έλεγε ο πρωθυπουργός τι είπε ο υπουργός του
Στις 9 Οκτωβρίου 2015,αφού παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε:

"Έχω και εγώ και ο υπουργός (σ.σ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος) απόλυτη συναίσθηση των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησής μας, άλλωστε, ήταν η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας του νομού Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Αυτό έγινε πραγματικότητα και προχωράμε άμεσα και στο επίδομα παραμεθορίου. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι αυτό δεν αρκεί. Γνωρίζουμε και δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ξέρετε τις δυσκολίες. Γνωρίζετε ότι όλοι μας δίνουμε μια μάχη για να βγει η χώρα από την πολυετή κρίση, να ανακτήσουμε βγαίνοντας από αυτή τη μέγγενη της επιτροπείας εν συνόλω την κυριαρχία μας. Αυτό απαιτεί θυσίες αλλά οι θυσίες πρέπει να έχουν στόχο και να πιάνουν τόπο. Ξέρετε λοιπόν τις δυσκολίες, ξέρετε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα στο άμεσο μέλλον αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι στις προτεραιότητές μας να γίνουν στο ορατό μέλλον. Αποτελεί άλλωστε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνά και να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για το προσωπικό που εγγυάται την ασφάλεια και τη θωράκιση της πατρίδας μας. Σήμερα, μάλιστα, στις συνθήκες της κρίσης, εκτός από το κύριο καθήκον της άμυνας της χώρας, αποκτά και ιδιαίτερη βαρύτητα η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και χαίρομαι ιδιαίτερα που η πολιτική ηγεσία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της αυτές τις δράσεις".

Τώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά σε στρατιωτικούς  και σε προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας ότι “ η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση”! 

Ποιος από τους δυο τελικά να εκφράζει την επίσημη κυβερνητική γραμμή; 
Η απάντηση Κατρούγκαλου δόθηκε σε ερώτηση συνδικαλιστή αστυνομικού ,ο οποίος και του επεσήμανε τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος .

Οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας προφανώς κι έχουν ιδιαιτερότητες στην εργασία τους, οι οποίες δεν χρειάζεται νομίζουμε ,ούτε να εξηγηθούν,ούτε να αναλυθούν,ούτε καν να μπουν σε συζήτηση. Μπορεί για τους κυβερνώντες -κι όχι μόνο τους σημερινούς- να είναι εύκολη η λύση της “εξίσωσης προς τα κάτω” για όλους. Αλλά αυτό δεν είναι …λύση. Είναι “σφαγή”.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν ο κ.Τσίπρας όσα έλεγε μετά τον Παρμενίωνα τα εννοούσε ή τα είπε “λόγω της ημέρας”. Όσο ο χρόνος τρέχει και δεν υλοποιείται η πεντακάθαρη υπόσχεση για την πλήρη αποκατάσταση στρατιωτικών και προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας στη βάση της απόφασης του ΣτΕ, η υποψία ότι για το δεύτερο τείνει να γίνει βεβαιότητα. Και για να είμαστε ακριβείς θα πρέπει να πούμε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει δεσμεύσει έστω τα χρήματα σε κωδικούς. Ο κ.Τόσκας απόστρατος Τεθωρακισμένων κιόλας έχει κάνει κάτι για να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για τους αστυνομικούς.
---------------------------------------------------------------------------------


poasy
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8γ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν: Ομοσπονδίες & Ενώσεις Σ.Α. & .Ε.Δ.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια της υπ' αριθμ. 600/14/8-β από 22-01-2016 κοινής ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τα όσα πληροφορηθήκαμε υπεύθυνα χθες από τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γεώργιο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, σας καλούμε, πέραν των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται εκ μέρους μας σε κεντρικό επίπεδο, όπως εκδηλώσετε τις παρακάτω ενέργειες:
α) Έκδοση ανακοινώσεων και επιστολών προς τους Βουλευτές των Νομών σας, προκειμένου να ενημερωθούν ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων και επικουρικών συντάξεων δε δύναται να εφαρμοστεί ομοίως στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γνωρίζοντάς τους ειδικότερα ότι, οι ένστολοι πάντα διέπονταν από συγκεκριμένο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό δίκαιο, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, της επικινδυνότητας, το μικρό προσδόκιμο ζωής, τα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων εξάμηνα, τις διπλάσιες υπηρεσίες, τους παθόντες εξαιτίας της υπηρεσίας κ.λπ.
β) Παραστάσεις διαμαρτυρίας που στόχο θα έχουν την προαναφερθείσα ενημέρωση.
γ) Οτιδήποτε εσείς κρίνετε σκόπιμο και χρηστικό για τον παραπάνω σκοπό.
Το ασφαλιστικό, έτσι όπως επιχειρείται να «μεταρρυθμιστεί», έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό στη μία μετά την άλλη κοινωνική τάξη και εργασιακή ομάδα. Εκείνων που ένα υπερφίαλο σύστημα, «φρόντισε» τα προηγούμενα χρόνια να οδηγήσει στην χρεοκοπία, εξυπηρετώντας ίδια οφέλη.
Εμείς, ως εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του Κράτους, διαχωρίζουμε τη θέση μας, καταγγέλλουμε τις πολιτικές συνεχιζόμενης λιτότητας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συμπολίτη μας που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία.
Επίσης, καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν έγκαιρα ότι θα καταψηφίσουν τις αρνητικές αντιασφαλιστικές διατάξεις. Ο μόνος δρόμος για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, είναι ο δρόμος του ουσιαστικού διαλόγου και όχι η εσπευσμένη-εκβιαστική ψήφιση ανεδαφικών-παράλογων διατάξεων.
κ.κ. Βουλευτές, Πράξτε τα δέοντα...
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

---------------------------------------------------------------------------
omospondies logo poes
 Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 600/14/8-β
Ο Κύβος Ερρίφθη – Σύσσωμα στο Δρόμο
Με θερμά αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ιερής στοχοπροσήλωσης στον όρκο μας για ανυποχώρητη υπεράσπιση των συμφερόντων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και σταθερότητας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, η πρώτη ιστορική κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδικάτου μας.
Υλοποιώντας προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Αγώνα, υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων - ανατροπών στο ασφαλιστικό μας, εξετάσαμε διεξοδικά τα προωθούμενα μέτρα. Kαθολική παραδοχή και απαίτηση ήταν η ενδυνάμωση των κοινών μας αγώνων, αλλά και η σταθερή έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τη δοκιμαζόμενη, για έκτη συνεχή χρονιά, ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελούμε κι εμείς, καθώς εισπράττουμε την απαξίωση της ζωής, λόγω της εκτεταμένης ανεργίας μελών των οικογενειών μας, της αποσάθρωσης των δημοσίων αγαθών της υγείας, της παιδείας, των υπηρεσιών περίθαλψης, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.
Στη σημερινή συνάντηση, τοποθετήθηκαν, κατόπιν πρόσκλησής μας, ο πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ και ο αναλογιστής κ. Κων. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ενώ άκρως διαφωτιστική υπήρξε στη συνέχεια η ενημέρωση που είχαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, παρουσία του Υπουργού μας κ. Νικολάου ΤΟΣΚΑ, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νικόλαου ΦΡΑΓΚΟΥ και σύσσωμης της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ειδικότερα, μας γνώρισε ότι:
α) οι ενιαίοι κανόνες της Εθνικής & Ανταποδοτικής σύνταξης θα εφαρμοστούν και στο Δημόσιο Τομέα και συνεπώς και στους Ενστόλους, χωρίς καμία εξαίρεση,
β) οι εφάπαξ παροχές των Ταμείων και Κλάδων Προνοίας μας, που δεν εντάσσονται στον Τομέα Προνοίας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχουν όμοιο τρόπο υπολογισμού με τον προαναφερόμενο Τομέα, και στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο πιθανόν να υπάρξει ένταξή τους στον εν λόγω Φορέα και
γ) θα υπάρξουν πιθανές μειώσεις στα μερίσματα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου δικαιούχοι είναι το σύνολο των Πυροσβεστών και ένα σεβαστό ποσοστό των Αστυνομικών.      
Ας γνωρίζουν οι δανειστές και οι όποιοι εγχώριοι και εξωχώριοι εκφραστές των συμφερόντων τους, ότι οι, εκ του Ελληνικού Συντάγματος, απορρέουσες συνδικαλιστικές μας αρμοδιότητες, επιτάσσουν την πλήρη δραστηριοποίησή μας, μη λησμονώντας τις παραδοχές του νυν Υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ. Δράσεις που έχουμε συναποφασίσει και απαιτήσεις που μας οδηγούν, νομοτελειακά πλέον, στη δημιουργία τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως από την πλειοψηφία των συναδέλφων εκφράστηκε πανηγυρικά σήμερα.
Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας.
Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, κατόπιν ψηφοφορίας, τα Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν να προχωρήσουμε σε κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!
Οι Πρόεδροι
Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
Π.Ο.Ε.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔημήτριοςΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑθανάσιοςΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΙωάννηςΣΑΪΤΑΚΗΣ ΔημήτριοςΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ ΑνέστηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου