Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θεώρηση Βιβλιαρίων Υγείας
Δείτε ηλεκτρονικά αν χρειάζεται θεώρηση το βιβλιάριο υγείας ΙΚΑ
Πρέπει ο ασφαλισμένος να μεταβεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να θεωρήσει το οικογενειακό του βιβλιάριο;

Για όσα μέλη είναι καταχωρημένα σε οικογενειακό βιβλιάριο υγείας και δεν έχουν απογραφεί (εφόσον πρόκειται για σύζυγο και τέκνα κάτω των 18 ετών) δεν απαιτείται η προσέλευση τους στα Υποκαταστήματα, παρά μόνο η παράλληλη επίδειξη στον Πάροχο Υγείας του ατομικού και του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας.
Για τις λοιπές περιπτώσεις (παιδιά άνω των 18 ετών, γονείς κλπ) η «ηλεκτρονική» θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου γίνεται στα Υποκαταστήματα. 


 Οι συνταξιούχοι έχουν επ' αόριστον ασφαλιστική ικανότητα και δεν χρειάζεται η προσέλευσή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ούτε απαιτείται μέρους τους κάποια άλλη ενέργεια για την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Με την ηλεκτρονική εφαρμογή του IKA επιτρέπεται σε ασφαλισμένους μέσω του ika gr να ενημερώνονται άμεσα, εάν έχουν ασφάλιση από το Ταμείο τους για το έτος 2015 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2016 . 

Δείτε αναλυτικά οδηγίες για την εφαρμογή και με ένα κλικ εάν έχετε ασφαλιστική ικανότητα από το ΙΚΑ. 
Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει, σε ασφαλισμένους, να ενημερώνονται άμεσα εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2015 με σκοπό τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στα Υποκαταστήματα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ .

Να υπενθυμίσουμε ότι η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας έχουν καταργηθεί και έτσι πολλοί δικαιούχοι δεν γνωρίζουν εάν έχουν ασφάλιση. Με την εφαρμογή αυτή μπορούν ανά πάσα στιγμή να το τσεκάρουν. Η πρόσβαση στην εν λόγω υπηρεσία μπορεί να γίνει με τους εξής δύο τρόπους: 


1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Για την υπηρεσία απαιτείται η καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) asfalisi65


Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε τα στοιχεία που πρέπει να εισάγετε ώστε να δείτε το δικαίωμα για ασφαλιστική ικανότητα. 

 μπείτε εδώ στην υπηρεσία

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  

 2.  ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. 

Παράλληλα η ίδια υπηρεσία προσφέρεται απο το ΙΚΑ και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ όπου μπορούν σε ειδικό πεδίο να εισάγουν τα στοιχεία τους και να δουν εάν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για την ασφαλιστική ικανότητα. ika-opad
Στην παραπάνω εικόνα μπορούν οι ασφαλισμένοι του πρώην ΟΠΑΔ να δουν τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν για να δουν εαν έχουν ασφαλιστική ικανότητα για το 2015 και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2016 

Να υπενθυμίσουμε ότι με υπουργική απόφαση για το 2015 και έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2016 για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας. 

ΚΛΙΚ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου