Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Εορτασμός της Πολιούχου Άρτας Αγίας Θεοδώρας, Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίαςosia-theodora-17   1. Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την Πολιούχο της Άρτας Αγία Θεοδώρα. 
   2. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος και Βουλευτής Άρτας  Όλγα Γεροβασίλη.
   3. Στον εορτασμό επίσης παρέστησαν:
       .  Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλειος Τσίρκας και της ΝΔ Γεώργιος Στύλιος
       .  Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνηςκαι ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς. 
       .  Ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας, Ανχης(ΠΖ) Γεώργιος Αθανασίου με αντιπροσωπεία στελεχών.
       .  Ο Υποδιοικητής του αεροπορικού αποσπάσματος Ακτίου
       .  Ο  Αστυνομικός Δντης Άρτας και ο Δκτης πυροσβεστικής Άρτας.
       .  Ο  Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ./Παρ. Άρτας Σχης(ΠΖ) ε.α. Αλέξανδρος Παναγής, με αντιπροσωπεία συναδέλφων.
       .  Οι Δήμαρχοι Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, Νικολάου Σκουφά  Ευστάθιος Γιαννούλης, Γεωργίου Καραϊσκάκη  Περικλής Μίγδος, Πρέβεζας  Χρήστος Μπαΐλης, Πάργας Αντώνης Νάστας. 
      .  Αντιδήμαρχοι Αρταίων και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηπείρου
      .  Πολύ μεγάλο πλήθος πολιτών και άλλων φορέων.
   
   4. Μετά την Λιτανεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο του Δήμου όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αρταίων, προς ένδειξη τιμής για την  διαδρομή, το ήθος και την προσφορά του στον πολιτικό βίο της Χώρας.
Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

"Στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη, οφείλουμε να εμπνεόμαστε από τα ιδανικά του Ανθρωπισμού, δηλαδή της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού, που ρέουν από τις δίδυμες πηγές του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και της Χριστιανικής Διδασκαλίας........ αυτές οι δίδυμες πηγές αρδεύουν πάντα το δένδρο της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιδέας, συνακόλουθα δε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δεν έχει μέλλον και προοπτική δίχως τον βασικό της πυλώνα που συνθέτει το Κοινωνικό Κράτος και η θεμελιώδης συνιστώσα του είναι η Κοινωνική Δικαιοσύνη".

"Οι Έλληνες, προκαλούν με τη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες πολέμου παγκόσμιο θαυμασμό, πράξεις που πρέπει να τις συνεχίσουν και να τις ακολουθήσουν και οι εταίροι μας στην Ευρώπη", ενώ άσκησε κριτική στην πολιτική που ακολουθούν για το ζήτημα οι χώρες του Βίζεγκραντ, τις οποίες χαρακτήρισε αιχμάλωτες του απομονωτισμού.

"Την ίδια όμως νοοτροπία, οφείλουν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη οι Εταίροι μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι στο κέντρο βάρους του -δυστυχώς ημιτελούς ως σήμερα- Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, βρίσκεται όχι το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος. Εκείνοι δε οι εταίροι μας -ευτυχώς λίγοι- οι οποίοι δεν το αντιλαμβάνονται σήμερα ή πρέπει να συνετισθούν, ακόμη και υπό το βάρος των πιο αυστηρών κυρώσεων ή, αν δεν συνετίζονται δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι άλλως, αυτή η μικρή μειοψηφία κρατών, με πολύ μικρή άλλωστε ευρωπαϊκή διαδρομή, θα προκαλέσει το τέλος του Ευρωπαϊκού Οράματος, το οποίο έχει θωρακίσει την Ευρώπη έναντι των κινδύνων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της έχει δώσει τη δυνατότητα να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την υπεράσπιση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού δηλαδή, και σε τελική ανάλυση ως προς την υπεράσπιση του Ανθρώπου» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

"Το χρέος της Ενότητας των Ελλήνων, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας, είναι το δεύτερο δίδαγμα που βγαίνει από την πρόσφατη ιστορία της Άρτας".

"Η Άρτα έχει βιώσει και έχει υποστεί το κόστος του εμφύλιου σπαραγμού και μάλιστα μέσα στη δίνη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και των επακόλουθών της. Όμως, η Άρτα έχει το ευγενές τέκνο της, τον επικεφαλής του ΕΔΕΣ, Ναπολέοντα Ζέρβα, ο οποίος μπόρεσε να ξεπεράσει, χάριν του εθνικού συμφέροντος, τ’ ανθρώπινα και να γράψει μαζί με τον αρχικό αντίπαλό του Άρη Βελουχιώτη την εποποιία του Γοργοποτάμου.
"Ας συνειδητοποιήσουμε από την Άρτα και την ιστορία της, την εξής αυταπόδεικτη, αλήθεια: Μόνο με ενωμένες τις δημοκρατικές δυνάμεις της Χώρας, ήτοι αφοσιωμένες στους βασικούς εθνικούς στόχους, βεβαίως με σεβασμό της πολιτικής και ιδεολογικής ιδιαιτερότητας καθεμιάς εξ αυτών, μπορούμε να φανούμε αντάξιοι του χρέους έναντι της Πατρίδας και έναντι του Έθνους. Κι ακόμη τούτο: Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι ο διχασμός υπήρξε πάντα ο μεγάλος εθνικός μας κίνδυνος. Ενώ η ομοψυχία μας ήταν η ασπίδα και το δόρυ που μας διασφάλισε τη νίκη στους κάθε μορφής καθοριστικούς αγώνες του έθνους και του λαού μας".

    5.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Άρτα με ξενάγηση στο Βυζαντικό Θρησκευτικό Μνημείο, στον ιερό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας.
osia-theodora-30osia-theodora-25
osia-theodora-23osia-theodora-19
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου