Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Υπουργός Εργασίας : Καμία Μείωση στις Κύριες Συντάξεις. Απειλούνται οι ΕπικουρικέςΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ευρωΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ευρω


«Καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να περικοπεί». Με την αποκλειστική αυτή δήλωση που έκανε προς το newsit.gr ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιχειρεί να διαλύσει τη σύγχυση και τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν με χτεσινές του δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες θα προστατευθούν οι συντάξεις ως τα 1.300 ευρώ.Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι με τη μείωση του πλαφόν στα 2.300 ευρώ περίπου για μία σύνταξη και στα 3.100 περίπου για πολλαπλές συντάξεις θα περικοπούν όποιες συντάξεις είναι μεγαλύτερες από αυτά τα όρια.

Επίσης από την πρώτη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το κουαρτέτου, προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι επικουρικές συντάξεις απειλούνται με μεγάλο ψαλίδι και γι΄ αυτό το λόγο η ελληνική πλευρά επέλεξε να συζητήσει στο τέλος το θέμα των επικουρικών (Δεν αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις), ελπίζοντας ότι με τυχόν συμφωνία για χαμηλό δημοσιονομικό κενό οι περικοπές θα περιοριστούν σε ποιο χαμηλά επίπεδα από εκείνα που προϊδεάζει η απόρριψη της αύξησης των εισφορών των εργοδοτών και των εργαζομένων από το κουαρτέτο.


Θανάσης Λυρτσογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου