Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

«Μίνι Νορμανδία» η απόβαση των Τούρκων στα… ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ! (βίντεο)

resized_5a150-70803c84cikarma3Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την χαρακτηριστική και πολύ συμβολική ονομασία, «Μίνι Νορμανδία», (Mini Normandiya), έδωσαν οι Τούρκοι στην τελευταία φάση της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης, Efes 2016, η οποία στην ουσία ήταν μια μεγάλη αποβατική άσκηση σε ξένο έδαφος, απέναντι ακριβώς από τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Όπως είναι γνωστό η Νορμανδία έγινε γνωστή από την μεγάλη απόβαση των συμμάχων τον Ιούνιο του 1944, που σηματοδότησε την τελική ήττα των Ναζί. Η απόβαση αυτή τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

resized_8b2fa-6dd855e9cikarma2
Εντυπωσιακό είναι ότι Τούρκοι προσπάθησαν να μιμηθούν αυτή την μεγαλειώδη απόβαση με άρματα μάχης καθώς και αεροπορική υποστήριξη από ελικόπτερα, ενώ μετείχαν όλες οι αμφίβιες δυνάμεις των τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι πριν από την τελική φάση της απόβασης εκφωνήθηκαν εμπρηστικοί λόγοι που θέλησαν να τονώσουν το ηθικό των Τούρκων στρατιωτών. Παρακάτω δίνουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπαΟι Τούρκοι δίνουν το μήνυμα τους. Εμείς τι κάνουμε ?
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου