Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

82η η Ελλάδα, στην κατάταξη με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου !!Η Ισλανδία βρίσκεται στην  κορυφή της κατάταξης με τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, βάσει της 10ης έκδοσης του «Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης» του Ινστιτούτου Οικονομικών και Ειρήνης (IEP).
Αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν 24 παράγοντες, μεταξύ των οποίων η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, οι εισαγωγές και εξαγωγές όπλων, ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές, αλλά και η συμμετοχή σε στρατιωτικές συρράξεις, η νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης, η οποία απαριθμεί 330.000 κατοίκους, αναδείχθηκε ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Την Ισλανδία στην κατάταξη του ΙΕΡ ακολουθούν η Δανία και η Αυστρία, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Νέα Ζηλανδία και η Πορτογαλία, χώρες που δεν συμμετέχουν ούτε και επηρεάζονται από στρατιωτικές διαμάχες.
Στην έκτη θέση βρίσκεται η Τσεχία, έβδομη είναι η Ελβετία, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται επίσης ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Σλοβενία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 82η θέση της κατάταξης, μεταξύ 163 χωρών, ενώ η Κύπρος είναι 71η.
Ουραγός της κατάταξης είναι η Συρία, ενώ την τελευταία πεντάδα συμπληρώνουν το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Σομαλία.
Βάσει της έρευνας, σε παγκόσμια κλίμακα η αβεβαιότητα και η τρομοκρατία εντείνονται, ωστόσο οι χώρες στην κορυφή της κατάταξης μένουν μάλλον ανεπηρέαστες.
Το ΙΕΡ είναι ένα think tank παγκόσμιας εμβέλειας με έδρα το Σίδνεϊ και παραρτήματα σε Νέα Υόρκη, Πόλη του Μεξικού και Όξφορντ.

πηγή:http://www.naftemporiki.gr/story/1117317/oi-pio-asfaleis-xores-tou-kosmou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου