Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Ερώτηση στη Βουλή: Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

   Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ  Κος Δημήτρης Καμμένος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Διαβάστε την Ερώτηση

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Βουλής κ. Νικόλαo Βούτση

ΘΕΜΑ: Δημιουργία Εξεταστικής για τις αλβανικές οφειλές από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Η τελευταία πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας με την ανάρτηση πανό πολιτικού περιεχομένου κατά της χώρα μας καταδεικνύει την προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας να εγείρει αξιώσεις σε ένα θέμα ιστορικά ανύπαρκτο. Αυτό που γεννά ερωτηματικά είναι ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και τα έντονα διαβήματα της χώρας μας προς τη πρεσβεία της Αλβανίας δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής αυτής ενέργειας.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για την πρώτη πρόκληση. Πριν 1 εβδομάδα και κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στην γείτονα χώρα, μια ομάδα είχε συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των πολεμικών αποζημιώσεων που υποτίθεται ότι η χώρα μας οφείλει να καταβάλλει ενώ έχουν ήδη καταθέσει φάκελο με τα αιτήματα τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Ιστορικά ωστόσο όπως άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, οι ηγέτες των Τσάμηδων συμμάχησαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με τους κατακτητές προβαίνοντας σε θηριωδίες κατά του ελληνικού πληθυσμού, ειδικότερα στη Θεσπρωτία. Η πλειοψηφία κατέφυγε κατόπιν στην Αλβανία για να γλιτώσει από αποφάσεις των δικαστηρίων δοσίλογων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.
Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν προτείνω τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου