Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Βουλή: Ερώτηση προς το ΥΠ.ΕΘ.Α και το ΥΠ.ΟΙΚ. για το Νέο Μισθολόγιο

Παπακώστα: Ερώτηση στη Βουλή για τις αλλεπάλληλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Κεντρική ΕικόναΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες βουλευτη παπακωστα στη βουλή


Ερώτηση Κ. Παπακώστα για το νέο Μισθολόγιο και την Καθιέρωση προσωπικής Διαφοράς στα Ε.Δ. και στα Σ.Α.

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, για το σχέδιο του νέου μισθολογίου και την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς για τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α.
        Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως εκκρεμεί ακόμη η εύρεση λύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την κατάρτιση του νέου μισθολογίου. Αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιχειρείται η λύση των παραπάνω ζητημάτων μέσω ενός νέου μισθολογίου που κατήρτισε το Υπουργείο Οικονομικών, «ερήμην» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επισημαίνει πως η λύση των ανοιχτών ζητημάτων γίνεται με παραπλανητικό τρόπο και με διάφορα τεχνάσματα.
      Η Κατερίνα Παπακώστα αποκαλεί μάλιστα το νέο μισθολόγιο «Αμαργεδών», που χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση σαν Δούρειος Ίππος. Τονίζει πως, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα, αναμένονται περικοπές που ξεπερνούν τα 300 εκατ. Ευρώ. Οι συγκεκριμένες μειώσεις θα επηρεάσουν όλους τους βαθμούς, αλλά θα καλυφθούν υπό τον μανδύα των προσωπικών διαφορών.
            Μάλιστα, η εν λόγω πρόθεση επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως κύκλοι και των δύο Υπουργείων διαψεύδουν τις μειώσεις μισθών χωρίς να αναφέρονται στην προσωπική διαφορά. Η Βουλευτής επισημαίνει πως με την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς, δεν θα καταβάλλεται πλέον αύξηση μισθών, παρά θα μειώνεται η προσωπική διαφορά και δεν θα χρειάζονται πλέον ισοδύναμα μέτρα για το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Επιπλέον, θα μειωθούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ των νέων συνταξιούχων, αφού η προσωπική διαφορά δεν λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό τους.
           Διερωτάται τέλος, αν η Κυβέρνηση και ειδικότερα του Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, πως πρέπει να καταρτίσει αυτό το εξοντωτικό μισθολόγιο, εκμεταλλευόμενη την πειθαρχία της στρατιωτικής ηγεσίας και των στελεχών των Ε.Δ.
        Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς αν προσπαθούν να καλύψουν με το νέο μισθολόγιο και την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς την χορήγηση του υπολοίπου 50% των αναδρομικών των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την μείωση των νέων συντάξεων και του εφάπαξ των νέων συνταξιούχων. Επίσης, ζητά να ενημερωθεί αν οι Υπουργοί, αντί να προβαίνουν σε διαψεύσεις μέσω κύκλων, προτίθενται να δώσουν στην δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο ή αν πρόκειται για άλλη μία συμπαιγνία, προκειμένου να παρουσιαστεί στην συνέχεια ένα ηπιότερο σχέδιο, το οποίο πάλι δεν θα είναι προς το συμφέρον των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. Τέλος, ρωτά αν θα ληφθεί τελικά υπόψιν το σχέδιο μισθολογίου που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και απεστάλη προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου