Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - Ο στρατός βγήκε στους δρόμους


Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - Ο στρατός βγήκε στους δρόμους

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Τουρκία όπου έκλεισαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δύο γέφυρες στον Βόσπορο. 
Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Tα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο και στις φωτογραφίες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - Ο στρατός βγήκε στους δρόμους
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.
Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.
Ο ίδιος τόνισε στο κανάλι CNN Turk πως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την απόπειρα θα τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο. 
Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μετέδιδε νωρίτερα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.
Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δύο είναι τα σενάρια: είτε οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, είτε πρόκειται για πραξικόπημα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες αναφορικά με το τι συμβαίνει, ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος ή για μια μεγάλη επιχείρηση για την αποτροπή μιας σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας.


ΠΗΓΉ:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=114067538Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου