Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

Ποιός είναι ο μεγαλύτερος «εξαγωγέας μεταναστών» στην Ευρώπη;; ( δεν είναι η χώρα που νομίζετε)
EUROPE MAP
Τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει μεταναστεύει στο εξωτερικό δημοσίευσε η ιστοσελίδα Metrocosm.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν στο έτος 2015, η χώρα με τους περισσότερους μετανάστες (οικονομικούς και μη) είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με 4,9 εκατ. Βρετανούς να διαμένουν σε κάποια άλλη χώρα.
Ο Independent, που αναδημοσίευσε την είδηση, αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι το κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέλεξε να αποχωρήσει από αυτή επειδή φοβόταν την αύξηση των μεταναστευτικών εισροών, είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος εξαγωγές μεταναστών.
Η χώρα μας έχει σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών σε σχέση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, καθώς αυτοί δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην χώρα μας ζουν 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι, τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά ζούσαν 63,1 εκατομμύρια.
Επομένως, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη η αναλογία του πληθυσμού που κατοικεί στην κάθε χώρα και του πληθυσμού που έχει φύγει στο εξωτερικό.
Άλλες χώρες με μεγάλο αριθμό πολιτών που κατοικούν στο εξωτερικό είναι η Γερμανία (4 εκατομμύρια) και η Πολωνία (4,4 εκατομμύρια).

The European countries with the most citizens living abroadhttp://i100.io/MYxTg1 πηγή:http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/29/diethnes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου