Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Δώρον Άδωρον η Χαλάρωση των Capital Controls

Χαλάρωση στα capital controls με τη «βούλα» της ΕΚΤΚαλό… Ιούλιο για χαλάρωση στα capital controls     Δώρον άδωρον είναι, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, η χαλάρωση των  capital controls και αυτό γιατί:
     .  Η δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες είναι άνευ αξίας, καθόσον το συνολικό μηνιαίο ποσό παραμένει το ίδιο με αυτό που ισχύει μέχρι τώρα, δηλαδή τα 1.680 ευρώ.

     .  Οι περισσότεροι Έλληνες δεν, απολαμβάνουν μισθούς και συντάξεις που να υπερβαίνουν τα 1.680 ευρώ μηνιαίως και προσπαθούν με "νύχια" και με "δόντια" να επιβιώσουν τόσο αυτοί όσο και τα παιδιά τους, περιμένοντας μήπως φανεί στον Ελληνικό ορίζοντα, κάποια αχτίδα φωτός, ελπίδας και σωτηρίας, όχι τόσο για τους ίδιους αλλά για τα παιδιά τους, που αναγκάζονται, για να επιβιώσουν, να μεταναστεύσουν.

   Απλώς, για την ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε τις αλλαγές:

    .  Άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά (νέο χρήμα).
    .  Πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων
    .  Αύξηση του ποσοστού  ανάληψης μετρητών από 10% σε 30% των ελεύθερων κεφαλαίων  που προέρχονται από το εξωτερικό.
    .  Δυνατότητα ανάληψης μετρητών έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
   .  Αύξηση στα όρια των Υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250 χιλιάδες ευρώ ανά ημέρα και ανά πελάτη είναι το σημερινό όριο) καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας (έως €20χιλ/ανά πελάτη/ανά ημέρα σήμερα).
  .  Αύξηση των ορίων στη χρήση των καρτών στο εξωτερικό με παράλληλο άνοιγμα, μέσω internet, πολλών διεθνών ιστοσελίδων, του συνόλου σχεδόν των διαδικτυακών αγορών.
  .  Αύξηση των  μηνιαίων ορίων τόσο των τραπεζών όσο και των Ιδρυμάτων Πληρωμών για την αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου