Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Απάντηση ΓΕΣ στις καταγγελίες βουλευτού για τον διαγωνισμό σίτισης μεταναστώνpaterasΑποτέλεσμα εικόνας για σηματα στρατουΣτις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή απάντησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. 

Η βουλευτής καταγγέλλει μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.Η ανακοίνωση του ΓΕΣΑνακοινώσεις Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΙΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί καταγγελιών για σκάνδαλο σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων –μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα – Δομές Φιλοξενίας.
Μέχρι την 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού).
Την 20 Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (Αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering (CORINTHIAN PALACE CATERING A.E.), μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 Ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.
Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10 Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 Ευρώ  για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται όμως ότι η  διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 08 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

Συνταγματάρχης (ΔΒ) Νικόλαος Φανιός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου