Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Συντάξεις:Τι θα ισχύσει για όσους αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 ΜαϊουΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες ελληνων στρατιωτικων - ημερα ενοπλων δυναμεωνΑποτέλεσμα εικόνας για φωτο εικονες  - ημερα ενοπλων δυναμεων
     Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας βρίσκονται οι συνάδελφοι που αποστρατεύθηκαν από τις  13-5-2016 μέχρι 30 - 6- 2016, καθόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει προβεί ακόμη, στην έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, επειδή αναμένει την έκδοση διευκρινιστικής εντολής από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θα καθορίζει εάν, η σύνταξη θα υπολογισθεί με τον  ν. 4387/16 ή   σύμφωνα, με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά τις 31.12.2014, και καταβάλλονται με τον περιορισμό των διατάξεων του άρθρου 13.β

  Μετά από τα παραπάνω επικοινωνήσαμε με το καθ΄ύλην αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΘΑ και μας γνώρισαν τα παρακάτω:
   
  . Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας, στις προτάσεις του ΥΠΕΘΑ, για την επίλυση του προβλήματος ανέφερε πως, απορρίπτει την πρόταση για την αλλαγή της ημερομηνίας από 30-6-2016 στις  05-09-2016, καθόσον θεωρεί πως, τα αποστρατευόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν αντιμετωπισθεί ήδη ευνοϊκά με την παράταση, που δόθηκε, μέχρι την 30-6-2016.

   .  Το ΥΠΕΘΑ επανήλθε στο όλο θέμα, επιδιώκοντας η προτεινόμενη ημερομηνία, που απορρίφθηκε, όχι μόνο να παραμείνει αλλά να μεταφερθεί μέχρι την 31-12-2016.

   .  Ο υπολογισμός της σύνταξης, των συναδέλφων που αποστρατεύθηκαν μέχρι την 30-6-2016 θα γίνει με το παλαιό νόμο και εκτιμούν πως σύντομα θα λάβει τέλος η οικονομική ασφυξία τους, από το ΓΛΚ, το οποίο, δεν φέρει καμιά ευθύνη, για την καθυστέρηση και δηλώνει πως είναι πανέτοιμο, να εκδώσει τις συνταξιοδοτικές πράξεις και να καταβάλει τις συντάξεις άμεσα.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου