Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΥΕΘΑ: Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση για άμεση αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο.καμμενοςΑποτέλεσμα εικόνας για κατεχομενη κυπρος

Δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

  «Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Όλοι στηρίζουμε τις διαπραγματεύσεις και την Κυπριακή κυβέρνηση.

  Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν θέματα τα οποία αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για τον Ελληνισμό. Το ένα είναι το θέμα των εγγυήσεων και βεβαίως το θέμα της άμεσης αποχώρησης των δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο. 
      
  Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και είμαστε προσεκτικοί στις διαπραγματεύσεις, να μην γίνει προσπάθεια από κάποιους να γυρίσουμε στο καθεστώς του 1960, όπου η μειοψηφία ουσιαστικά ελέγχει την πλειοψηφία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος.


  Ελπίζω, από την άλλη πλευρά, να υπάρχει μία σοβαρότητα και μία απόφαση ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί το μέρος εκείνο της Κύπρου που το 1974 έπεσε θύμα εισβολής και κατοχής. 

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και αυτό που επιβάλλει η διεθνής νομιμότης. Η λύση πέραν από δίκαιη θα πρέπει να είναι και λειτουργική».

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου