Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Βουλή :Ερώτηση για το Ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας

post-image-parliament-01


Από πλευράς των Τομεαρχών Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και Αθανασίου Δαβάκη,  κατατέθηκε ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία συνυπογράφεται από άλλους 35 Βουλευτές του Κόμματος, με την οποία επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει και εξακολουθούν να προκαλούν οι αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Πέντε μήνες μετά την ψήφιση του Ν. 4387/2016 και λόγω του αντιφατικού, ασαφούς και κυρίως ανερμήνευτου περιεχομένου των νέων διατάξεων, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αδυνατούν να προβούν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων, με αποτέλεσμα οι οικογένειες όσων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν εξέλθει της υπηρεσίας να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. 
Και όχι μόνον τούτο, αλλά και όσοι ευρίσκονται ακόμη εν υπηρεσία να μην γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα αποχωρήσουν και κυρίως με ποιες διατάξεις και πώς θα υπολογιστεί η σύνταξή τους.
Η Κυβέρνηση υποχρεούται να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε, καθόσον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το λιγότερο που απαιτούν από αυτήν είναι ο σεβασμός στην αντιμετώπιση των θεμάτων τους, ως ελάχιστη αναγνώριση στην πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
Η ερώτηση ακολουθεί παρακάτω
ΕΡΩΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου