Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.   

Στα πλαίσια της περιοδείας που κάνει στην Ήπειρο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ως πρώτο σταθμό την Άρτα. 
   Κατά την διάρκεια των συναντήσεων του, ο κ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του παραρτήματος μας και στη συζήτηση που ακολούθησε, για τα οικονομικά των ε.ε. και ε.α. στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και για τα Εθνικά μας θέματα είπε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
   . Για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων: Ότι ως Κυβέρνηση υλοποίησαν, κατά 50%, την απόφαση του ΣτΕ και ως επερχόμενη νέα Κυβέρνηση,  ισχύει η δέσμευση του για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και την επιστροφή  του υπόλοιπου 50%. 
Στην παρατήρηση που του έγινε, με  ότι, η αποκατάσταση,κατά 50% ήταν ψίχουλα και κοροϊδία και επίσης ότι, η ολομέλεια του ΣτΕ με την 1128/16 απόφασή του, ακύρωσε και αναγνώρισε ως αντισυνταγματικό  τον ν.4307/14, με τον οποίο η Κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την 2192/2014, απόφαση του ΣτΕ,  προέβη στη θέσπισή του, με τον οποίο ρυθμιζόταν η καταβολή του 50% των παρανόμως  παρακρατηθέντων ποσών, σε 36 μηνιαίες δόσεις, ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε να αγνοεί τις παραπάνω αποφάσεις καθόσον δεν έδωσε καμιά απάντηση.
   . Για τα Εθνικά μας θέματα: Αναφέρθηκε στην λεπτομερή ενημέρωση που του έγινε στο ΥΠΕΘΑ και εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του, για τα τεκταινόμενα στην περιοχή των κρατών της Μεσογείου και των Βαλκανίων.