Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα Θέσεις του Αντγου ε.α. Βασιλείου Σταθόπουλου, Υποψήφιου Αντιπροέδρου για το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.Φωτογραφία του Βασίλης Σταθόπουλος.
    Σεβαστοί Αρχηγοί, Στρατηγοί, αγαπητοί Συμμαθηταί και Συνάδελφοι,
μετά πολλές αμφιταλαντεύσεις και πολλή σκέψη, αποφάσισα σήμερα και κατέθεσα στην Ε.Α.Α.Σ. αίτηση υποψηφιότητας
για ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ και
για ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της Ενώσεως.
    Έχοντας μεγάλη πείρα από την έστω και τμηματική συμμετοχή μου στα προηγούμενα δύο Διοικητικά Συμβούλια, γνωρίζω καλά όλα τα προβλήματα της Ενώσεως και των Συναδέλφων.
    Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανένα, η Ένωση θέλει νέα πνοή και αποφασιστικότητα για να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει.
    Το καθεστώς της είναι τελείως αναχρονιστικό και στηρίζεται σε νόμους που την καθιστούν υποχείριο του εκάστοτε ΥΕΘΑ. Ενώ η Ένωση ζει και κινείται αποκλειστικά με χρήματα των Μελών της (
κρατήσεις από το μέρισμά τους) εν τούτοις υφίσταται έλεγχο των οικονομικών της από τον Υπουργό. Ακόμη και ανάληψη από τις καταθέσεις της δεν είναι δυνατή, χωρίς την έγκριση του ΥΕΘΑ.
    Η τροποποίηση αυτών των νόμων είναι επιτακτική.
    Απαιτείται η λήψη μέτρων για προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Μελών μας, τα οποία απογοητευμένα από την αδράνεια της Ενώσεως έχουν αποστασιοποιηθεί.
    Η Ε.Α.Α.Σ., το κυριότερο όργανο εκπροσωπήσεως των συναδέλφων έχει καταντήσει ουραγός στην παρακολούθηση και επίλυση των προβλημάτων των μελών της, μη μπορώντας ακόμη και να παρακολουθήσει τις ενέργειες άλλων φορέων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών κ.λ.π.
    Τα παραρτήματα δεν έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων και, όταν τους ζητείται η γνώμη, αυτή εν πολλοίς αγνοείται. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στα οικονομικά της Ενώσεως και για κάθε μικρή ανάγκη τους, επαιτούν κυριολεκτικά, ακόμη και ασήμαντα ποσά από την κεντρική Ένωση, ενώ θα μπορούσαν να λαμβάνουν απ' ευθείας από το ΜΤΣ ποσόν ανάλογο της δυνάμεώς τους και να το διαχειρίζονται κατά το δοκούν.
    Το ΔΣ υποφέρει από αντεγκλήσεις που επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, μη έχοντας καμία διάθεση συμβιβασμού και ευρέσεως όσο το δυνατόν συναινετικών λύσεων.
    Για τους λόγους αυτούς, αποφάσισα τη διεκδίκηση της ψήφου σας, για συμμετοχή μου στο επόμενο Δ.Σ. υποσχόμενος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων της Ενώσεως και κυρίως των Μελών της.
    Σύνθημά μου θα είναι η ενότητα, το κοινό συμφέρον, η αλλαγή του νομικού καθεστώτος της Ενώσεως, η προσήλωση στους Σκοπούς της και κυρίως η δημοκρατικότητα σ' όλη την έκταση της Ενώσεως.
    Πάνω από προτιμήσεις που θα έχετε, όταν προσέλθετε για την 
ψήφο σας, μεγαλύτερη σημασία έχει η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
στη διαδικασία, για επίδειξη της δυνάμεώς μας και της κοινής μας 
βουλήσεως.

    Καλή και ευλογημένη Χρονιά.

Βασίλειος Σταθόπουλος
Αντγος ε.α. – ΜαθηματικόςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου