Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΥΕΘΑ: Η υπόθεση της Εθνικής Άμυνας δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας συνεργασίας που κυβερνά αλλά ολόκληρου του Ελληνικού λαού.Βίτσας στον Realfm 97,8: Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να συζητηθεί αφορολόγητοΣυνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στον  Ρ/Σ Real Fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, μεταξύ άλλων ανέφερε:


  Για το αν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο λόγω τουρκικής προκλητικότητας:

  Θα επιμείνω ότι κάνουμε ό,τι πρέπει, όχι ό,τι είναι δυνατόν αλλά ό,τι πρέπει, άρα το δυνατόν δεν είναι το όριό μας, ώστε να κατοχυρώνουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας και να μπορεί ο ελληνικός λαός και η πολιτική ζωή, να προχωράνε με ασφάλεια. Όσο για αυτό που θέτετε, το ζήτημα του θερμού επεισοδίου, από τη μια μεριά δεν το φοβάμαι και από την άλλη μεριά έχουμε σενάρια για όλα.

  Για το θέμα των εξοπλισμών και το κόστος τους:

  Αφού όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης του στόλου των μαχητικών μας αεροσκαφών, άρα συμφωνούμε στο στόχο, γιατί υπάρχει πιθανότητα απειλής, αυτού του είδους η αναβάθμιση του υπάρχοντος στόλου είναι εντός των προδιαγραφών του προϋπολογισμού για την επόμενη δεκαετία. Το πόσο θα κοστίσει δεν μπορώ να το απαντήσω με ακρίβεια, με την έννοια ότι σε περίπου 4-6 μήνες θα μας σταλεί η πρόταση για το πώς θα γίνει και τα χρήματα τα οποία θα χρειαστούν να δαπανηθούν. Εκείνο που είμαι σίγουρος ότι μπορώ να απαντήσω, είναι ότι εκπληρώνουμε όλες τις ανάγκες και βλέπουμε προς το μέλλον.

  Δεν πρόκειται για κάποια καινούργια επιβάρυνση αλλά στη βάση ενός δεκαετούς προγράμματος, που ήδη περιέχεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν θα δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Δηλαδή, αν το ΥΠΕΘΑ δαπανά 400-500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για συντήρηση, για αναβάθμιση και για την αγορά των νέων εξοπλισμών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν 500 εκατομμύρια και ένα ευρώ. Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να συμβάλει και με το δικό του τρόπο και με τη μείωση του συνολικού του προϋπολογισμού αλλά και με άλλες ενέργειες αύξησης των εσόδων του από άλλες πηγές, στη γενικότερη προσπάθεια προστασίας και ανακούφισης των Ελλήνων.

  Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είμαστε με ανοιχτές τις πόρτες στις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, πάντα να ενημερώνουμε με πλήρη τρόπο. Μόλις πριν 2-3 μέρες πρότεινα στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή, να εξετάσουμε και να συζητήσουμε όλοι μαζί, αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ώστε στο βαθμό που θα αποκτηθεί και ένα υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής και απορρήτου, αυτό να είναι τόσο διασφαλισμένο, γιατί η υπόθεση της Εθνικής Άμυνας δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας συνεργασίας που κυβερνά αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου