Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΥΕΘΑ: "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο"
«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε ως «προκλητική ενέργεια» την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια, αποδίδοντάς την στις εσωτερικές εξελίξεις τους Τουρκίας.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση» διεμήνυσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News και τόνισε με έμφαση πως «απαξιοί να απαντήσει» στις προκλητικές εναντίον του δηλώσεις μελών της τουρκικής κυβέρνησης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, η Άγκυρα εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία ασκούσε έντονη κριτική στον κ. Καμμένο, κάνοντας λόγο για «απερίσκεπτο και ανελέητο άτομο, το οποίο αγνοεί τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας». 
Ο Έλληνας υπουργός τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των αμυντικών συμφωνιών, ιδίως με τις ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενίσχυση του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας. «Οι ισορροπίες στο Αιγαίο δεν πρέπει να διαταραχθούν» συμπλήρωσε, αναφέροντας πως η νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα «αποτελεί κέντρο σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή, απέναντι σε έναν επικίνδυνα διαδεδομένο ισλαμικό φονταμενταλισμό».
Ερωτηθείς  για τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του Ν. Τραμπ, σχολίασε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ «κινείται προς την κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική της ‘γερμανοποίησης’ της Ε.Ε., της κατάργησης των εθνών - κρατών, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και σε διαφορετική λογική από εκείνη της παγκοσμιοποίησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου