Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ενθουσιασμός για την Ελλάδα στην Παρέλαση Φλόριδας (4 βίντεο - 8 φωτο)


Του Σταύρου Μαρμαρινού.
ΤΑΜΠΑ. Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Όταν οι Κρήτες του τοπικού συλλόγου έφτασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων κατά την ελληνική παρέλαση την Κυριακή, στο Τάρπον Σπρινγκς, ο πρώην πρόεδρος, Ιάκωβος Μπούτζουκας, ντυμένος με την παραδοσιακή κρητική στολή, τους πλησίασε κρατώντας στα χέρια του ένα δίσκο, με ποτηράκια γεμάτα τσίπουρο και με μικρούς κρητικούς μεζέδες.
«Ελάτε σύντεκνοι, εδώ είναι η Κρήτη μας», είπε και όλοι οι επίσημοι πρόθυμα και γελώντας, άπλωσαν διαδοχικά τα χέρια και πήραν, μέσα στα χειροκροτήματα του κόσμου. Το γραφικό άρμα των Κρητών σταμάτησε και νέοι και νέες του χορευτικού με τις πολύχρωμες στολές τους, έστησαν το χορό, στη μέση του δρόμου, ενώ όλη η περιοχή αντηχούσε από την κρητική λύρα. «Ζήτω η λεβεντογέννα Κρήτη», φώναζαν από τον κόσμο.

Νωρίτερα, ο κόσμος καταχειροκρότησε τους 15 εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, που με τον γνωστό βηματισμό τους διέσχισαν την παραλιακή Λεωφόρο Δωδεκανήσου, που ήταν γεμάτη και από τις δύο πλευρές, από κόσμο.


Οι εύζωνες αφού έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, επέστρεψαν και παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και έμειναν εκεί ακίνητοι, μέχρι λίγο πριν τελειώσει η Παρέλαση. «Είμαι ενθουσιασμένος από τη φετινή παρέλαση», είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιτροπής Παρέλασης, Κώστας Σισόης. «Οι κόποι μας, για τόσο καιρό, δεν πήγαν χαμένοι».


Καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρέλασης, ο κ. Σισόης πηγαινοερχόταν σε όλους τους χώρους για να δώσει οδηγίες και να συντονίσει, ενώ δεχόταν συγχαρητήρια. Προς το τέλος του εορτασμού, ανέβηκε κι αυτός στην εξέδρα, απ’ όπου και χαιρέτισε τον κόσμο, μιλώντας από το μικρόφωνο.Μεταξύ των επισήμων, ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα, ο ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακός βουλευτής από τη Φλόριδα, Γκας Μπιλιράκης, η πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, Κατερίνα Παναγοπούλου, ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, ο επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς, συνταγματάρχης Ροδόλφος Δημητρόγλου, ο εκπρόσωπος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αμερικανική Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύει στην αεροπορική βάση Μακ Ντιλ της Τάμπα, αντιπλοίαρχος Γιάννης Τζίφας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του American Hellenic Institute, Νίκος Λαριγκάκης, ο ομογενής επιχειρηματίας και εκ των δωρητών της Παρέλαση, Ευριπίδης Κόντος με την σύζυγό του, Ευαγγελία, ιερωμένοι και άλλοι παράγοντες.
Κατά τη φετινή παρέλαση, υπήρχαν 15 άρματα συλλόγων, κοινοτήτων και σχολείων, τα έξοδα για μερικά από τα οποία είχε αναλάβει η γνωστή δωρήτρια και φιλάνθρωπος, Αλεξάνδρα Λαζίδου. Στα συνθήματα και τα μηνύματα που εμφανίστηκαν προβλήθηκαν ιδιαίτερα, το Κυπριακό και η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Δωρητής για τις σημαίες ήταν ο κ. Κόντος. Στην αρχή της Παρέλασης, μετά τους εύζωνες νέοι και νέες με τοπικές ενδυμασίες κρατούσαν από τις τέσσερις πλευρές μια ελληνική σημαία, τεραστίων διαστάσεων.
Όλο το άρθρο στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΥΚΑ    εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου