Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Τους «έχουμε» τους Τούρκους – Γεμάτα τα νησιά με στρατό

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές: Τους «έχουμε» τους Τούρκους – Γεμάτα τα νησιά με στρατόΣτην εκτίμηση πως ο Ερντογάν αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο επειδή είναι στριμωγμένος στη Συρία, όπου τον έχουν εγκαταλείψει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία, έχουν καταλήξει Ελληνικές στρατιωτικές πηγές.
«Αλλά δεν τον παίρνει στο Αιγαίο, τα νησιά είναι φορτωμένα με στρατό» προσθέτουν, θέλοντας να στείλουν μήνυμα ετοιμότητας.
Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση  η πληρότητα των θέσεων ήταν 17% και τώρα έχει ανέβει στο 48%.
Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουν την εκτίμηση πως είναι πιο πιθανό η Άγκυρα να επιδιώξει παρέμβαση τον Ιούνιο στην περιοχή της Κύπρου, καθώς θα ξεκινήσει να λειτουργεί η γεώτρηση της TOTAL.
«Πιστεύουμε ότι θα κάνουν την ιστορία τον Ιούνιο στην εξόρυξη» ήταν η χαρακτηριστική φράση.
Στην ερώτηση για τη μορφή της τουρκικής παρέμβασης οι ίδιες πηγές μιλούσαν για πιθανή έξοδο του Μπαρμπαρός στην επίμαχη περιοχή.
Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν αποδυναμωθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.
«Οι περισσότεροι πιλότοι που επιχειρούν στο Αιγαίο είναι νεαροί γιατί οι παλαιοί αποστρατεύθηκαν» σημείωσαν και τόνισαν το γεγονός πως οι παραβιάσεις γίνονται πάνω από τα κεφάλια των ΝΑΤΟϊκών στο Αιγαίο.
πηγή:http://www.tribune.gr/politics/news/article/335810/ellinikes-stratiotikes-piges-tous-echoume-tous-tourkous-gemata-ta-nisia-strato.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου