Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

«Η Ελλάδα δεν αντέχει, αλλά και δεν θα επιτρέψει νέα Ίμια» – Προειδοποίηση ότι ένα «θερμό» θα γίνει πόλεμος


«Η Ελλάδα δεν αντέχει, αλλά και δεν θα επιτρέψει νέα Ίμια» – Προειδοποίηση ότι ένα «θερμό» θα γίνει πόλεμος


Η Ελλάδα δεν αντέχει, αλλά και δεν θα επιτρέψει νέα Ίμια», είναι η απάντηση που δίνουν κυβερνητικοί παράγοντες στις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων, γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος στην «Ημερησία», επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αναφέρει σε πολλές αναρτήσεις του το TRIBUNE, ότι δηλαδή η χώρα μας ύστερα από 7 χρόνια μνημονίων δεν έχει «λίπος» για μια στάση σαν εκείνη που κράτησε ο Κώστας Σημίτης στα Ίμια και σε περίπτωση τουρκικής πρόκλησης, για χάρη της εθνικής συνοχής της ίδιας της Ελλάδας, μια ισχυρή στρατιωτική απάντηση είναι μονόδρομος.
Όπως γράφει η «Ημερησία», η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και να βαφτίσει τουρκικές τις «γκρίζες» ζώνες στο Αιγαίο.
Σχεδόν 20 βραχονησίδες ή μικρά νησάκια έχουν μπει στο στόχαστρο των Τούρκων θέλοντας να παγιδεύσουν την Αθήνα σε μια ατέρμονη συζήτηση για θέματα που δεν πρέπει καν να ανοίξουν.
«Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζουν τουρκικό έδαφος το Αγαθονήσι όπου ζουν μόνον Έλληνες», τονίζουν από την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να καταγγείλει στα διεθνή φόρα την προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την περασμένη Τετάρτη επιβεβαίωσε τον συναγερμό στον οποίο βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Στο Μαξίμου συζήτησαν τις προκλήσεις των Τούρκων κι αν είναι σε θέση να στήσουν αυτή την περίοδο «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο ή και στην Κύπρο με αφορμή τη δέσμευση τεράστιων περιοχών μέχρι τις 3 Μαΐου για ναυτικές ασκήσεις.
Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διατηρεί την ψυχραιμία της στις προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και στις παραβιάσεις που γίνονται καθημερινά.
Ωστόσο, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα.
Το σκηνικό των προκλήσεων, πάντως, συνεχίζεται και χθες (Πέμπτη) σειρά πήρε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Π. Καμμένο λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας απειλεί την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο.
«Είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθεί τέλος σε αυτές τις ενέργειες».
Νωρίτερα η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει κατηγορηματικά τη «συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα», γράφει η «Ημερησία».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/354327/ellada-den-antechi-alla-ke-den-tha-epitrepsi-nea-imia-proidopiisi-oti-ena-thermo-tha-gini-polemos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου