Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

"Βόμβα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019&quot?Βόμβα&quot? του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019
Της Άννας Κανδύλη
Αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων έως 18% από το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο ωστόσο μετριάζοντας τον αντίκτυπο σημειώνει ότι «ενδεχομένως» οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων να προσκρούουν στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.
Παράλληλα, οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων. Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από το 2019 θα υποστούν εκ νέου περικοπή έως και 18%. Δηλαδή έως 18% θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και έως 18% θα μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.
πηγή:http://www.enikonomia.gr/economy/152392,vomva-tou-elegktikou-synedriou-paranomes-oi-nees-perikopes-syntax.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου