Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Α/ΓΕΕΘΑ: η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στρατιωτική απειλή (2 ΒΙΝΤΕΟ)
Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει στρατιωτική απειλή από γείτονα χώρα», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, από το βήμα του Συνεδρίου “Exposec Defence World”, μετά και την ηχηρή απάντηση του Πάνου Καμμένου στην Άγκυρα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι μέσα σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση η χώρα μας αποτελεί πόλο ειρήνης και σταθερότητας.

«Σε αυτή την ιστορική ευκαιρία που απλώνεται μπροστά μας έχει σημασία η διάθεση. Στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτω από τις οδηγίες του υπουργού είναι να συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ν.Α. Μεσόγειο», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης, προσθέτοντας: «Η στρατηγική μας στηρίζεται σε τρεις λέξεις: αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ύπαρξη οπλικών συστημάτων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα αλλά δεν αρκεί. Η ίδια ισχύς είναι ο πολλαπλασιαστής». Όπως είπε «αποτελεί στρατηγικό στόχο η διατήρηση του αποτυπώματος μας στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην βάση της Σούδας είπε ότι είναι η κορωνίδα της στρατιωτικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι «σε όλες τις συναντήσεις υπογραμμίζεται η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών», μετά και τις αναφορές του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος σημείωσε  ότι η βάση της Σούδας είναι ένα κρίσιμο σημείο των δεσμών άμυνας ΗΠΑ και Ελλάδας, καθώς και ότι «είμαστε υπερήφανοι για τις αμυντικές σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδος στο επίπεδο της συμμαχίας».
Στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία ο κ. Αποστολάκης είπε «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα συνεχίσουν να είναι σε ετοιμότητα και αξιόμαχες να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και στενή συνεργασία με την Κύπρο»

«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα να είναι αποτελεσματική. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν ένα συνετό πρόγραμμα...», σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
http://www.ant1news.gr/news/Society/article/472731/a-geetha-i-ellada-exakoloythei-na-antimetopizei-stratiotiki-apeili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου