Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Στην "Πρωτεύουσα" του νερού βρίσκονται οι πανέμορφοι διπλοί καταρράκτες της Ελλάδας.( 5 εκπληκτικά βίντεο)Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες, οι καταρράκτες, οι λίμνες και τα ποτάμια αποτελούν επίσης δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό. Στον ποταμό Άσπρη Γκούρα, στην Ήπειρο σχηματίζονται οι διπλοί καταρράκτες «Σούδα», οι  οποίοι είναι από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας.

 Ο ποταμός κυλά ορμητικά από τις πλαγιές της Πίνδου και σχηματίζει δύο καταρράκτες που φτάνουν σε ύψος τα 25 μέτρα. Βρίσκονται σε ανατολική πλαγιά των Τζουμέρκων, στο ιστορικό χωριό Θεοδώριανα, όπου έγινε η θρυλική μάχη του ’21, όταν 500 Έλληνες σταμάτησαν 6.000 Τούρκους του Ισμαήλ Πασά. 


Τα Θεοδώριανα απέχουν από την Άρτα 80 χιλιόμετρα 
Το χωριό πήρε το όνομά του από τη Θεοδωρία, αρχαία πόλη των Αθαμανών, του προελληνικού φύλου που ζούσε στα βουνά της Πίνδου. Είναι επίσης γνωστό και ως η «πρωτεύουσα του νερού», καθώς περιβάλλεται από τρεχούμενα νερά, πηγές και ρέματα.Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 950 μέτρων, μέσα σε πλούσια βλάστηση. 
Ο ποταμός «Ασπρη Γκούρα» είναι παραπόταμος του Αχελώου.

 Ένας δρόμος από την κεντρική πλατεία του χωριού οδηγεί σε ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που περιβάλλεται από ψηλά έλατα και καταλήγει στους δύο πανέμορφους καταρράκτες. Οι επισκέπτες μπορούν να δροσιστούν στα κρύα νερά του ποταμού και να συνεχίζουν να περπατούν ανάμεσα στα πλατάνια και τα έλατα, όπου θα συναντήσουν ρέματα, μικρότερους καταρράκτες και φυσικές νεροτριβές. 

Τα δυο ποτάμια «Μουζάκι» και «Άσπρη Γκούρα», πηγάζουν σε υψόμετρο περίπου 1400 μέτρων 

Στη θέση «Σμίξη», όπου ενώνεται ο ποταμός «Άσπρη Γκούρα» και ο ποταμός «Μουζάκι» υπάρχει ένας πέτρινος νερόμυλος που χτίστηκε το 1918 και δημιουργεί ένα παραμυθένιο τοπίο. Εκεί ξεκινάει και το πανέμορφο φαράγγι της Αγίας Τριάδας, το οποίο έχει μήκος τρία χιλιόμετρα. 

Τους θερινούς μήνες πολλοί επισκέπτες κάνουν πεζοπορία στην περιοχή και επισκέπτονται τα πανέμορφα φυσικά αξιοθέατα της Ηπείρου. 

Δείτε τα 5 βίντεο  από το χωριό Θεοδώριανα της  Άρτας: 

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Athensmagazine.gr που ακολουθεί!

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/oi-panemorfoi-diploi-katarraktes-pou-exoun-ypsos-25-metra-kai-einai-apo-tous-megalyterous-tis-elladas-vriskontai-stin-protevousa-tou-nerou-deite-ena-entyposiako-vinteo-apo-drone/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου