Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Συντάξεις:Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν περικοπές ανώτερες του 18% ανακοινώνει το Υπουργείο Εργασίας    Το Υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, στο οποίο αναφέρει πως θα γίνουν περικοπές, μεγαλύτερες του 18%, στις συντάξεις.

    Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ 

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επιχειρεί για μία ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. 

Σε σημερινό παραπλανητικό δημοσίευμά της, ισχυρίζεται ότι από την 1.1.2019 θα γίνουν περικοπές μεγαλύτερες του 18% σε συντάξεις που εμφανίζουν "προσωπική διαφορά". 

Κατά την ...αυθαίρετη ερμηνεία του συντάκτη, αυτό θα συμβεί λόγω δήθεν επιπλέον περικοπών στην οικογενειακή παροχή (επιδόματα συζύγου και τέκνων). 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογραμμίζει ότι δεν επιβάλλεται καμία επιπλέον μείωση που να είναι αντίστοιχη του ύψους των παραπάνω οικογενειακών παροχών.

 Όπως αρμοδίως και κατ’ επανάληψη έχει ενημερώσει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, από την 1.1.2019 οπότε θα έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα επιδόματα αυτά, ως μέρος της καταβαλλόμενης σύνταξης, θα έχουν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της "προσωπικής διαφοράς". 

Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν περικοπές ανώτερες του 18% που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο. 

Επιπλέον, αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους, ο Ν.4472/17 προβλέπει προσαύξηση των συντάξεων από την 1.1.2019. 

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου